onsdag 7 mars 2012

Burj Khalifa

Igår besökte vi downtown Dubai. 
Fy fan vad den är stor, helt sjukt. Man bryter typ nacken när man kollar upp. Den är alltså världens högsta byggnad och är 828 meter. Det ni!

Efter en galet blåsig dag på stranden som mest bestod i att frysa, tog vi oss en promenad ner till ett Falafelställe och käkade det. 20kronor, det är vad jag kallar en prisvärd lunch. Galet gott också. Vi fortsatte ner mot Carrefour supermarket, där vi brukar storhandla. Det blev lite dittan och dattan, sedan tillbaka till hotellet. Efter en liten siesta hoppade vi in i en taxi och tog oss ner till downtown och Dubai Mall samt Burj Khalifa. De hade världens största fontän i mitten (jag vet att man brukar överdriva när man säger världens största, men när man befinner sig i denna staden, så är det inte alls omöjligt att fallet är så) där de efter kl 18 bönen hade en s.k fontän show. Helt sjukt. Men vackert. Det är jättefint där nere, men det känns också på något sätt så otroligt "arrangerat", vilket det i och för sig är, men det känns så overkligt att gå där nere. Som sagt är jag ju egentligen inte mycket av en stads-människa, eller alltså, dethär med byggnader och så vidare, de brukar inte fascinera mig så mycket, jag är som sagt mer för naturens underverk och så vidare. Känns mer autentiskt. Men absolut, inte en människa kan neka till att det är häftigt att vandra runt där nere. 
Vi gick in en sväng i Dubai Mall och plötsligt kände man sig väldigt smutsig och väldigt sjabbig. Typ. Alla är sådär superfinklädda, alla affärerna är liksom LV, Gucci, Armani, Versace, Dolce Gabbana och så vidare. Vi stannade istället bland matställena. Haha, vi käkade lite mexicanskt och det var helt fantastiskt gott. Sedan drog vi oss hemåt hotellet igen. Där blev det mest läsande och skrattande i vanlig ordning. 

Detta måste btw vara den mest o-miljövänliga staden i hela världen. (Ingen överdrift). Och eco-driving? Not so much. Taxibilarna gasar satan, tvärnitar, står stilla vid rödljus typ fem minuter varje gång (inget skämt), sedan full gas, tvärnit. HARREGUD! De bygger precis överallt och det är verkligen ingen promenadstad. Alla har de snyggaste bilarna ever. Den första bilen vi såg när vi kom ner till downtown igår, var en fet jäkla Rolls Royce, följt av ett ex antal BMWs och Lamborghinis. Miljövänlig stad dethära. Haha, MEN måste säga att det är väldigt rent, skräpmässigt alltså. Ett litet plus i kanten.

Nu ska jag upp och spendera dagen med min bok vid poolen, klockan 15 ska vi ut på ökensafari. WOOPWOOP. Det ska bli niiiiice! 

Bilder kommer sen! 

Hakuna Matata! 
One Love!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar