söndag 26 februari 2012

All over Dubai

Jahopp, hejhopp!

Nu har vi efter många om och men lyckats att lokalisera oss, litegranna. Vi gör icke mycket mer än att vi blir solbrända och sover ca 12h per dygn. OM vi behövde detta, det vill jag lova. 

Som ni alla förstår lyckades vi ta oss hit, trots Noras tvivel på de Ukrainska flygbolagen. Säga vad man vill, men de lyckades iallafall att flyga oss till Mellanöstern, det tycker jag är en bedrift. Åtminstone varken jag eller Nora kunde gjort på egen hand, DET ska gudarna veta. 
Appropå gudar, är vi i ett land där Allah härskar. Vi fick erfara detta i en taxi. Vi började prata om mosekéerna och om hur fina de var med vår taxichaffis, oundvikligt nog kom vi in på gud. Nora, som är atheist och jag som inte heller är troende, i vartfall inte på någon gud av något slag berättade såklart det. Helt plötsligt sa han att han slutade sitt skift och att vi fick ta en annan taxi. HEHE, oops. Inte populärt att inte tro på gud här inte. Dessutom får vi onda blickar HELA tiden, därför att vi visar ben och axlar. Kvinnorna ska minsann veta hut här. With all do respect, men vi svennar är icke vana vid temperaturer över 5 plus vid den här tiden på året, vi gillar därför att gå i shorts och linne när temperaturen stiger över 20 grader.  

Igår promenerade vi till stranden och fick väldigt snart erfara att det verkligen inte är en stad som är gjord för promenadglada själar som oss. Vi kutade över var och varannan gata med livet som insats. Inte helt lätt att ta sig över en väg med 6 filer, utan övergångsställen, MEN vi lyckades helskinnat komma till stranden. En härlig strand, verkligen, stor som in i bänken. 
VI spenderade några timmar där, för att sedan ta oss till en mataffär. Jag har seriöst inte fattat grejen med att folk säger att här är dyrt. Vi storhandlar mat för inga pengar alls. Det dyraste vi köpte var typ ett 30pack ägg för 30 SEK. Full överkomligt och särskilt med tanke på att vi lever på grönsaker och ägg, så är det mycket lönsamt. Även choklad är billigt. 
Vi åt lunch på en libanesisk restaurang idag, delade på en "förrätt" som var tillräckligt för att vi två skulle bli mätta, 20SEK. Men visst det beror på vad man vill äta och hur man vill äta, men absolut så går det att komma billigt undan. 

Idag har det varit mulet och blåsigt, så vi har promenerat hela dagen, riktigt härligt, våra kära skinn behövde nog detta, vi har fått vår "svennebränna" nu och väntar febrilt på att den ska gå över. Vilket den nog gör imorgon. FNISS! 

Nu ska Nora pluggelera, så jag ska dissa internätet.

HÖRS AV!
Puss på er!

ONE LOVE! 


1 kommentar:

  1. Roligt att ni är framme välbehållna ;) njut nu av sol och vila, men håll inne med era trosuppfattningar, man får ta seden dit man kommer. Hälsar Mamma och Pappa från ett soligt Stutelid KRAM.

    SvaraRadera