onsdag 21 oktober 2009

Funderingar.

I'm a free soul, trapt in a Swedish body.
Det ar de senaste jag hort om mig! En valdigt bra beskrivning, tycker jag sjalv.
Jag hade en otroligt insiktsgivande konversation med en av surf-killarna igarmorse.
Han borjade med att citera Bob Marley, typiskt mig kommer jag inte ihag exakt hur det lod, men nagonting i stil med att livet ar den finaste gava vi kan fa och ingen ska tvinga dig att gora saker siom du inte vill. Man behover inte gora saker man inte vill.
Paulo pratade vidare om det har, om Costa Rica osv, Pure life. Det ar verkligen sa har. Ingen bryr sig om att ha ett feting hus, med 10 vaningar, pool, nannys, feta bilar osv. Det ar inte viktigt. Ingen i Costa Rica bryr sig om de sakerna. De gor vad de kanner for, nar de kanner for det. Alla jobbar sa fruktansvart hart, for att gora andra, som redan ar mycket rikare an du sjalv, glada, sa att du idintur ska kunna ha nanstans och bo och mat for dagen. Inte ens leva. For man far inget liv om man bara jobbar o gor andra lyckliga. Man maste vara lycklig sjalv. Jag fragade lite om att jobba osv, men att jag inte kunde gora det lagligt. Han sa att det ar inte manga som jobbar alagligt i Costa Rica och polisen bryr sig inte. Darfor att salange folk inte stjaler, ranar osv, sa ar de nojda. Jag kan ocksa sçcitera exakt vad han sa; "Jag bryr mig inte om om jag skulle do imorgon, for jag har levt mitt liv, varje dag, percis som jag velat." De lat sa harligt. For vad gor vi hemma, jobbar roven av oss for att vi "maste" en massa saker. Som man egentligen inte maste. I Sverige hade denna sortens tank aldrig fungerat, for att alla ar alldeles for stressade. Har ar det verkligen pa riktigt, vad ar klocka for ngt? Datum? Dag? Manad? Ingen vet knappt. Och det ar sa hinla underbart. Man moter folk pa gatan, de sger typ Hola, ¿como estas?, man svarar, bien, ¿usted? svaret man far da ar, Pura Vida! Allting ar Pura Vida, alla sager Pura Vida.
HELT UNDERBART!
Nu ar det ratt bra att inte ga i skolan, eftersom det bra vadret ar pa morgonarna och de samre vadret pa eftermiddagarna. Igar morse var jag pa stranden vid 8tiden, da skuttade aporna runt i traden, hur mysigt som helst. Vi hanger med lovcalsen mest, de ar urtrevliga o roliga, dessutom, massa skoj surfing att titta pa! Me gusta mucho.
Kvallen blir lugn, inte partajj forsen fredag eller lordag nu. Gott, blivit mycket de senaste!
PURA VIDAA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar