tisdag 27 september 2011

Buonasera Italia!

Äntligen framme i Italien!

Har spenderat exakt hela dagen på tåg, samt sista biten på buss! 
Upp tidigare än attans (för att vara semester), för att ta en snabbdusch och sedan vandra mot U-bahn och tågstationen. Där blev det en frukost och sedan bar det av. 7.40 gick tåget och ganska exakt 18.40 kom vi fram till Venedig, Italien. Efter cirka 7liter kaffe och 10 kilo choklad, var vi alltså framme i Italien. Äntligen!

Återigen, I must say, har vuxna de mest intressanta samtalsämnen. Till exempel hur man egentligen gör när man hugger ner skog i Alperna mellan Österrike och Italien, de kom fram till att man nog måste använda helikopter, för om man sågar ned ett träd högst upp, kommer det aldrig sluta rulla försen det är nere. Samma diskussion om exempelvis pappa skulle snubbla högst upp, då skulle han bara rulla och rulla och rulla.... Ett konstaterande att det minsann inte kunde vara enkelt att vara bonde, gjordes också. 

Vi passerade så många vinodlingar och så många äppelodlingar att det var inte klokt. Det må ha varit en jobbigt lång tågresa, men så vackert det var! Man ser de högsta bergen med snö på till de djupaste, grönaste dalar man kan tänka sig. Verkligen fantastiskt vackert! 

Äpplenas färger diskuterades friskt, samt hur de var uppbundna och om nätet ovanpå var där för att hindra fåglar. Ja, det kan man ju undra. Undra som en flundra om gäddan är en fisk. Knappt gammal! 

Redan när vi steg av tåget, kändes det att vi var längre söderut. Varmt och underbart, en temperatur runt 25 och solen höll på att göra sitt sista innan mörkret la sig över Venedig. Efter en jobbig timmes busstur var vi äntligen framme i Lido de Jesolo. Kan själv nu göra ett konstaterande, en timmes bussresa när man är i stort behov av en toalett, är ingen behaglig bussresa. För mycket kaffe och för mycket vatten på tåget. När man sedan tror att man är framme, men inser sakta men säkert att vi ska gå cirka 2 kilometer, med packning, blir man inte rolig att ha att göra med. Lägg på lite hunger och trötthet, så har ni en Josefin som ni helst vill undvika. Jag lovar! 

Efter en hel del frustandes från min del, kom vi fram till hotellet och avslutade kvällen på restaurangen som tillhörde hotellet. Fantastikt god "Ensalata Caprese" blev det för mig, samt ett glas vitt. 
Jag är nöjd, klockan är time att sova, för nu, nu jäklar är det endast lata dagar på stranden kvar. Riktig semester! 






Buona sera Venezia! 

Buona Notte amici!

One Love
Hakuna Matata!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar